TOTAL översättningsbyrå

Översättning åt entreprenörer

Översättning för entreprenörer: En guide till framgång på den globala marknaden

Som entreprenör vet du att framgång inte stannar vid landsgränser. Att expandera din verksamhet internationellt kan ge enorm potential för tillväxt och nya affärsmöjligheter. Men för att nå global framgång är effektiv kommunikation avgörande – och det är där översättningstjänster kommer in i bilden.

Varför är översättning viktigt för entreprenörer?

 • Bygger broar och når nya kunder: Att översätta ditt innehåll till andra språk gör det tillgängligt för en bredare publik och öppnar dörren till nya marknader.
 • Skapar förtroende och professionalism: Professionella översättningar visar att du tar din internationella verksamhet på allvar och att du respekterar dina kunder och partners.
 • Förbättrar din online-närvaro: Att översätta din webbplats, produktbeskrivningar och marknadsföringsmaterial ger en sömlös och engagerande upplevelse för internationella kunder.
 • Sparar tid och pengar: Att anlita en professionell översättningsbyrå kan spara tid och resurser jämfört med att göra det själv eller använda otillförlitliga verktyg.

Vilka typer av innehåll behöver entreprenörer översätta?

 • Marknadsföringsmaterial: Webbplatsinnehåll, broschyrer, produktbeskrivningar, reklamkampanjer, pressmeddelanden.
 • Affärsdokument: Kontrakt, fakturor, offerter, avtal, presentationsmaterial.
 • Juridiska dokument: Patentansökningar, varumärkesregistreringar, licensavtal, juridiska avtal.
 • Teknisk dokumentation: Användarmanualer, produktguider, installationsanvisningar, tekniska specifikationer.

Hur hittar man rätt översättningsbyrå för sitt företag?

 • Erfarenhet och expertis: Se till att byrån har erfarenhet av att översätta innehåll för din bransch och målgrupp.
 • Kvalificerade översättare: Byrån bör ha anställda eller samarbeta med professionella översättare som är modersmålstalare i målspråket.
 • Kvalitetskontroll: Begär information om byråns kvalitetskontrollprocesser för att säkerställa korrekthet och terminologisk konsekvens.
 • Datasäkerhet: Välj en byrå som garanterar konfidentialitet och säkerhet för din känsliga information.
 • Pris och leveranstid: Jämför offerter från olika byråer och se till att du får en rimlig prislapp och leveranstid.

Tips för att få ut det mesta av din översättning

 • Definiera dina mål: Vilka är dina mål med översättningen? Att nå nya kunder, expandera till en viss marknad, eller stärka ditt varumärke?
 • Välj rätt språk: Beakta målgruppens språk och kulturella kontext för att undvika missförstånd.
 • Förbered ditt material: Se till att ditt innehåll är korrekt och välstrukturerat innan du skickar det till översättning.
 • Ge tydliga instruktioner: Informera översättningsbyrån om din målgrupp, terminologi och önskad tonfall.
 • Granska översättningen: Begär en korrekturläsning av en modersmålstalare för att säkerställa kvaliteten.

Genom att investera i professionella översättningar kan du effektivt kommunicera med kunder och partners på den globala marknaden, stärka ditt varumärke och nå nya nivåer av framgång.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att översätta innehåll?

Priset för en översättning beror på en rad faktorer, t.ex. textens längd, språkkombination, komplexitet och branschspecifik terminologi. Begär offerter från olika byråer för att jämföra priser och tjänster.

Kan jag använda maskinöversättning för mitt företags innehåll?

Maskinöversättning kan vara ett användbart verktyg för att få en grov förståelse av texten, men den är inte tillräckligt exakt för professionellt bruk. Professionella översättare säkerställer korrekthet, språklig nyans och kulturell anpassning.

Hur kan jag skydda min konfidentiella information?

Välj en översättningsbyrå som har en strikt policy för datasäkerhet och konfidentialitet. Se till att byrån tecknar ett sekretessavtal innan du skickar din information.

TOTAL översättningsbyrå: Din partner för framgångsrik global expansion

Hur vi kan hjälpa entreprenörer att nå nya marknader

Som entreprenör vet du att global expansion är en viktig del av att växa ditt företag. Men att nå nya marknader kan vara en utmaning, särskilt när det gäller språkbarriärer. TOTAL översättningsbyrå kan hjälpa dig att övervinna dessa hinder och nå dina mål.

Vi erbjuder ett brett utbud av professionella översättningstjänster för entreprenörer, bland annat:

 • Översättning av webbplatsinnehåll, marknadsföringsmaterial och produktdokumentation
 • Lokalisering av appar och programvara
 • Juridisk översättning av avtal och andra dokument
 • Transkription och översättning av videor och ljudinspelningar

Våra kvalificerade översättare har:

 • Flerårig erfarenhet av att översätta för entreprenörer
 • Expertis inom en rad olika branscher
 • Modersmål i målspråket

Vi samarbetar nära våra kunder för att säkerställa att vi levererar översättningar av högsta kvalitet som uppfyller deras specifika behov.

Tips för framgångsrikt samarbete med en översättningsbyrå

1. Välj en översättningsbyrå med erfarenhet av att arbeta med entreprenörer.

2. Var tydlig med dina behov och mål.

3. Ge översättningsbyrån all information de behöver för att utföra ett bra jobb.

4. Lita på översättningsbyråns expertis.

5. Var lyhörd för feedback och frågor.

Genom att samarbeta med en pålitlig översättningsbyrå kan du säkerställa att dina översättningar är korrekta, professionella och kulturellt anpassade. Detta ger dig en starkare position på den globala marknaden.

Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert!

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa TOTAL är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

TOTAL erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

TOTAL kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan TOTAL erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error:
TOTAL
Sök