TOTAL översättningsbyrå

Översättning åt djurparker

Översättning åt djurparker: En guide

Djurparker är internationella platser som välkomnar besökare från hela världen. För att ge alla en positiv och lärorik upplevelse är det viktigt att erbjuda översättningar av informationsskyltar, broschyrer, webbplats och andra material.

Varför översättning är viktigt

Översättning åt djurparker har flera viktiga funktioner:

1. Tillgänglighet: Översättning gör informationen tillgänglig för en bredare publik, inklusive personer som inte talar parkens huvudspråk.

2. Inkludering: Att erbjuda översättning visar respekt för alla besökare och bidrar till en mer inkluderande miljö.

3. Lärorik upplevelse: Översättning gör det möjligt för alla att lära sig om djuren och deras livsmiljöer, oavsett språkbakgrund.

4. Marknadsföring: Översättning kan locka fler internationella besökare och öka parkens popularitet.

Vilka typer av material behöver översättas?

De vanligaste typerna av material som behöver översättas i en djurpark inkluderar:

 • Informationsskyltar vid djurhägn
 • Broschyrer och kartor
 • Parkens webbplats
 • Appar och interaktiva skärmar
 • Utbildningsmaterial för barn
 • Souvenirer och presentbutik

Hur man väljer rätt översättningslösning

Det finns flera olika sätt att översätta material för en djurpark. Valet av lösning beror på faktorer som budget, tid och språklig komplexitet.

Möjliga lösningar:

 • Anlita en professionell översättare: Detta är det mest exakta och pålitliga alternativet, men det kan vara dyrt.
 • Använd en maskinöversättningstjänst: Maskinöversättning är billigare och snabbare, men kvaliteten kan vara varierande.
 • Använd flerspråkig personal: Parkens personal kan översätta enklare material.
 • Samarbeta med en ideell organisation: Vissa organisationer erbjuder gratis översättningshjälp till djurparker.

Tips för framgångsrik översättning

För att säkerställa en korrekt och effektiv översättning, tänk på följande:

 • Använd en tydlig och lättbegriplig språklig stil.
 • Var konsekvent med terminologi och namn.
 • Anpassa översättningen till målgruppen.
 • Testa översättningen med personer som talar språket.

Sammanfattning

Översättning är en viktig del av att skapa en positiv och inkluderande upplevelse för alla besökare i en djurpark. Genom att erbjuda översättning av relevant information kan djurparker öka sin tillgänglighet, förbättra sin marknadsföring och ge alla en lärorik och minnesvärd upplevelse.

Hur TOTAL översättningsbyrå kan hjälpa djurparker

Djurens välfärd är en viktig fråga för många människor, och djurparker spelar en viktig roll i att skydda och bevara utrotningshotade arter. Men djurparker står också inför en rad utmaningar, bland annat behovet av att kommunicera effektivt med en global publik. Här kan TOTAL översättningsbyrå hjälpa till.

Vi erbjuder ett brett utbud av översättningstjänster som kan skräddarsys för att möta de specifika behoven hos djurparker. Vi kan översätta allt från informationsmaterial för besökare till vetenskapliga artiklar och marknadsföringsmaterial. Vi har ett team av erfarna översättare som är specialiserade på en rad olika områden, bland annat:

 • Biologi
 • Zoologi
 • Djurskydd
 • Veterinärmedicin
 • Miljövetenskap

Vi kan också översätta material till en mängd olika språk, vilket gör det möjligt för djurparker att nå ut till en global publik.

Vilka tjänster kan vi erbjuda?

Här är några exempel på de tjänster som vi kan erbjuda djurparker:

 • Översättning av informationsmaterial för besökare

Vi kan översätta informationsmaterial för besökare till en mängd olika språk, vilket gör det möjligt för djurparker att nå ut till en global publik. Vi kan översätta allt från broschyrer och kartor till skyltar och webbplatsinnehåll.

 • Översättning av vetenskapliga artiklar

Vi kan översätta vetenskapliga artiklar från engelska till andra språk och vice versa. Detta gör det möjligt för djurparker att dela sina forskningsresultat med en global publik.

 • Översättning av marknadsföringsmaterial

Vi kan översätta marknadsföringsmaterial till en mängd olika språk, vilket gör det möjligt för djurparker att nå ut till en global publik. Vi kan översätta allt från webbplatsinnehåll till reklamkampanjer.

Vi kan översätta juridiska dokument, såsom avtal och kontrakt, till en mängd olika språk. Detta gör det möjligt för djurparker att säkerställa att de följer alla relevanta lagar och förordningar.

Varför välja TOTAL översättningsbyrå?

Det finns många anledningar till att välja TOTAL översättningsbyrå för dina översättningsbehov. Här är några av de viktigaste:

 • Kvalitet

Vi har ett team av erfarna översättare som är specialiserade på en rad olika områden. Vi garanterar att alla våra översättningar är av högsta kvalitet.

 • Noggrannhet

Vi tar noggrannhet på största allvar. Vi använder oss av en rad olika metoder för att säkerställa att alla våra översättningar är korrekta och fullständiga.

 • Konfidentialitet

Vi förstår att djurparker ofta hanterar känslig information. Vi garanterar att all information som du lämnar till oss kommer att behandlas med största konfidentialitet.

 • Kundservice

Vi är stolta över att erbjuda utmärkt kundservice. Vi är alltid tillgängliga för att svara på dina frågor och hjälpa dig med dina översättningsbehov.

Kontakta oss

Om du vill veta mer om hur TOTAL översättningsbyrå kan hjälpa din djurpark, vänligen kontakta oss idag. Vi erbjuder kostnadsfria offerter och konsultationer.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa TOTAL är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

TOTAL erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

TOTAL kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan TOTAL erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error:
TOTAL
Sök