TOTAL översättningsbyrå

Hur man ändrar WordPress-språk: alla situationer

Innehållsförteckning

När du installerar WordPress manuellt eller via de flesta autoinstallatörer får du möjlighet att välja din webbplats standardspråk. Men vad händer om du vill ändra ditt språk på vägen och använda ett nytt språk för din front-end-webbplats, backend-instrumentpanel eller båda?

Det finns alternativ! Och det är vanligtvis ganska enkelt att göra. I det här inlägget kommer vi att fördjupa oss i hur du ändrar ditt WordPress-språk i flera scenarier.

Så, oavsett vad du menar med att ”ändra språk”, har vi omfattat det mesta för dig i den här handledningen.

Varför/hur vill du använda ett nytt språk?

Det finns olika aspekter av att ändra WordPress-språket, så du vill säkert välja det tillvägagångssätt som passar dig.

Vi visar dig hur du utför allt i det här inlägget, men låt oss först börja med att berätta om de olika sätten på vilka du kan ändra WordPress-språket.

Det finns tre huvudsakliga sätt på vilka du kan ändra WordPress-språket:

WordPress-webbplatsspråk

Genom att ändra ditt WordPress-webbplatsspråk kan du erbjuda din front-end-webbplats på ett enda språk annat än svenska.

När du ändrar ditt WordPress-webbplatsspråk till ett annat språk än svenska, kommer detta att leda till två saker:

  • Det kommer automatiskt att ändra språket för din WordPress-instrumentpanel (men du kan manuellt ändra tillbaka det till andra språk).
  • Det kommer att ställa in din webbplats front-end-språk och försöka översätta din front-end-webbplats om ditt förvalda tema och plugins stöder språket.

Det är viktigt att notera att detta inte kommer att översätta något befintligt inläggs- eller sidinnehåll – det kommer bara att översätta standardtextsträngarna från ditt tema/plugins (om det stöds – alla teman och plugins har inte färdiga språkpaket för alla språk).

Om du till exempel ändrar ditt WordPress-webbplatsspråk från engelska till svenska, skulle WordPress försöka att automatiskt översätta grundläggande temainnehåll som datum, kommentarer, widgetar, etc.:

WordPress-instrumentpanelspråk

Att ändra ditt WordPress-instrumentpanelspråk kommer bara att påverka språket i WordPress-instrumentpanelen — det kommer inte att påverka det språk som dina webbplatsbesökare ser.

Genom att ändra WordPress-instrumentpanelspråket blir det lättare för dig, eller andra personer med tillgång till din webbplats, att utföra åtgärder i WordPress-instrumentpanelen.

Om du till exempel är svensk men har en webbplats som riktar sig till en engelsktalande publik, kan du:

  • Erbjuda din front-end-webbplats på engelska
  • Använda svenska i WordPress-instrumentpanelen

Flerspråkig WordPress-webbplats

Slutligen är ett annat sätt att ändra ditt WordPress-språk att erbjuda ditt front-end-innehåll i form av en flerspråkig webbplats.

Du kan till exempel erbjuda din webbplats på både engelska och franska och ge besökare möjlighet att välja att använda en språkväxlare.

Hur man ändrar WordPress-webbplatsspråk

För att ändra ditt WordPress-webbplatsspråk går du till Inställningar → Allmänt och letar efter rullgardinsmenyn Webbplatsspråk.

Allt du behöver göra är att välja önskat språk från rullgardinsmenyn och spara dina ändringar.

När du har sparat dina ändringar installerar WordPress automatiskt språkfilen åt dig. Återigen, detta kommer att:

  • Ändra ditt standard WordPress-instrumentpanelspråk till det språk du valt.
  • Försöka att översätta ditt tema och plugin-strängar om ditt tema/plugins stöder ditt valda språk. Mer om detta nedan.

Du kan till exempel se hur WordPress automatiskt ändrar ”1 Comment” till ”1 kommentar” och översätter datumet på den offentliga webbplatsen. Det översätter dock inte ditt faktiska inläggsinnehåll – t.ex. ”Hello world” är fortfarande på engelska. Du måste manuellt skapa/översätta ditt innehåll på ditt valda språk.

Var kommer översättningarna från?

Individuella teman och plugins har sina egna språkfiler. Så länge det finns en språkfil tillgänglig för WordPress-webbplatsspråket som du har valt, kommer WordPress automatiskt att använda den.

Du kan se plugins och teman på WordPress.org genom att klicka på länken Översätt [tema/plugin] i WordPress.org-katalogen.

Då öppnas en sida som listar alla språk som temat/tillägget stöder, tillsammans med hur fullständiga översättningarna är.

Hur man installerar eller laddar ner WordPress på olika språk

Om du inte har installerat WordPress ännu kan du välja ditt föredragna språk under installationsprocessen.

Om du installerar WordPress manuellt kan du ladda ner WordPress på olika språk. Om du till exempel vill ladda ner WordPress med tyska som standardwebbplatsspråk kan du gå till de.wordpress.org.

Eller, om du använder en autoinstallerare, ger de flesta autoinstalleringsverktyg dig möjlighet att ändra WordPress-webbplatsspråket som en del av installationsprocessen:

Hur man ändrar WordPress-instrumentpanelspråk

När du ändrar WordPress-webbplatsspråket ändrar det också standard- WordPress-instrumentpanelspråket för dig och alla dina besökare.

Men enskilda användare kan manuellt ändra sitt eget instrumentpanelspråk till vilket installerat språk som helst. Du kan se vilka språk som är installerade i rullgardinsmenyn Webbplatsspråk i Inställningar → Allmänt.

Om du vill ändra instrumentpanelspråket manuellt kan du (eller andra användare) gå till Användare → Din profil. Använd sedan rullgardinsmenyn Språk för att välja ditt föredragna språk.

Återigen kommer detta bara att ändra instrumentpanelspråket för det här specifika WordPress-kontot – det kommer inte att påverka andra användarkonton eller front-end-språket på din webbplats.

Två anmärkningar:

  • Du ser bara det här alternativet om du har installerat flera språk på din webbplats. Det vill säga, det kommer inte att finnas någon språkrullgardinsmeny i din profil om du bara har ett enda språk installerat.
  • Du kommer bara att kunna välja mellan språk som du har installerat.

Vad händer om du vill installera ytterligare språk för dig och andra att välja bland?

Det enklaste sättet är att ändra ditt WordPress-webbplatsspråk (enligt den tidigare metoden). Detta installerar automatiskt det nya språket som du valt.

Om du inte vill använda det nya språket som du installerade som ditt webbplatsspråk kan du använda rullgardinsmenyn för att växla tillbaka till originalspråket. Även efter att du bytt tillbaka, kommer det nya språket som du installerat fortfarande att finnas där för användare att välja.

Hur man skapar en flerspråkig WordPress-webbplats

Slutligen, vad händer om du vill erbjuda din front-end-webbplats på flera språk?

Det vill säga, då människor kan besöka din webbplats och använda en språkväxlare för att välja mellan, säg, engelska och spanska.

Ändra ditt WordPress-språk nu

Eftersom WordPress är ett globalt CMS som driver över 43 % av alla webbplatser på internet är det enkelt att ändra WordPress-språket och erbjuda en del eller hela din webbplats på ett eller flera nya språk.

För att sammanfatta:

  • Du kan ändra ditt WordPress-webbplatsspråk genom att klicka på Inställningar → Allmänt. Detta kommer att installera ett nytt språk på din webbplats och instruera din webbplats att använda det språket för både back-end-instrumentpanelen och din front-end-webbplats.
  • Enskilda användare kan ändra WordPress-instrumentpanelspråket genom att klicka på Användare → Din profil. De kan välja bland alla språk som du har installerat på din webbplats, men deras val kommer bara att påverka instrumentpanelspråket för deras konto.
error:
TOTAL
Sök