Google Translate talar nu pashto, sindhi och samoanska

Innehållsförteckning

Att säga hej på pashto, sindhi och samoanska har blivit lite enklare när dessa och 10 andra språk har lagts till i Google Translate idag. Detta innebär att det totala antalet språk som Google Translate stöder uppgår till drygt 100, vilket gör det enklare för människor att kommunicera med varandra, oavsett vilket språk de talar.

Google Translate är ett gratis verktyg som gör det möjligt för vem som helst att översätta information från ett språk till ett annat. Du kan använda translateappen på din Android- eller iOS-telefon för att skriva på över 100 olika språk eller skriva fraser för hand på 90 språk. Dessutom är Google Translate integrerat i googleprodukter som Chrome, Search, Gmail och YouTube så att innehållet automatiskt visas på det språk du väljer.

Man uppskattar att det finns cirka 250 000 samoanska talare, över 26 miljoner sindhitalare och över 43 miljoner pashtotalare runt om i världen. Personer som talar dessa språk kommer nu att kunna skriva en fras på sin telefon eller dator och den kommer omedelbart att översättas till engelska, eller vice versa.

För att få ut ett nytt språk på nätet krävs en blandning av maskinöversättning, auktoritativt innehåll och hjälp av passionerade språktalare med hjälp av verktyg som Translate Community. Detta ger människor som känner till och älskar sitt språk ett sätt att direkt bidra till att förbättra representationen, korrektheten och förståelsen av deras språk på nätet.

På söndag är det dags för den internationella modersmålsdagen. Du kan ansluta dig till människor runt om i världen som använder Translate Community för att skapa och betygsätta översättningar av ord och fraser på de språk du talar. Varje bidrag till Google Translate Community bidrar till att förbättra översättningens kvalitet med tiden.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök