TOTAL översättningsbyrå

Google Översätts kamerafunktion gör det superenkelt att översätta text från en bild

Innehållsförteckning

Google Översätt-appen använder artificiell intelligens för att översätta text från foton på några sekunder.

Eftersom kameran och AI-tekniken har utvecklats så mycket har det blivit mycket enklare att översätta mellan språk. Medan du tidigare var tvungen att översätta ord för ord och försöka hitta rätt tempus, behöver du numera bara ta ett foto med hjälp av Google Översätt-appen och voilà, hela textstycken kan översättas till ditt språk.

Häromdagen bläddrade jag i min väns exemplar av Du sköna nya värld av Aldous Huxley och upptäckte att epigrammet är skrivet på franska. Det var inte bara förvånande eftersom resten av boken är på engelska, utan jag var också mycket nyfiken på vad det betydde. Trots att jag har studerat språket i fem år är min förmåga att översätta franska till engelska ganska obefintlig. Som tur var gjorde Google Översätt det superenkelt att tyda vad det betydde genom att använda kameran i appen för att skanna texten.

En gång i tiden skulle jag ha varit tvungen att skriva ut texten ord för ord i en översättarapp, vilket inte bara är tidskrävande utan också lätt kan leda till felaktiga inmatningar. Nu gör dessa framsteg inom AI-tekniken det möjligt att översätta hela sidor text med ett enda klick på en knapp.

Den fungerar med i stort sett alla språk, även om endast vissa språk, som franska och spanska, är förinstallerade i appen. Andra språk som bengali, filipino, arabiska och till och med tyska måste laddas ner innan de kan börja översättas.

Hur du använder Google Översätt med kameran

Du kan använda appen på flera olika sätt: du kan antingen skriva in texten manuellt, ta ett foto av det du har framför dig eller importera ett foto från din kamerarulle. Om du väljer att ta ett foto eller importera ett foto skannar appen texten efter ord och du kan välja vilka ord du vill översätta.

För alla som någonsin har varit i ett främmande land och kämpat med en språkbarriär gör appen Google Översätt det otroligt enkelt att kommunicera även om ingen av er talar samma språk. Den använder en metod som kallas neural maskinöversättning (neural machine translation, NMT) som omvandlar text på ett språk till ett annat språk utan mänsklig inblandning. NMT-system har två huvudkomponenter, en kodare och en avkodare, och i allmänhet är den här typen av system mycket exakta, de lär sig snabbt och är kostnadseffektiva.

Om du ska åka på semester inom kort är det värt att ladda ner Google Översätt innan du åker och se till att landets språk också laddas ner. Om du hamnar i en knivig situation kan du på så sätt kommunicera dig ur den. Se också till att ta med dig den bästa resekameran.

error:
TOTAL
Sök