Bosnien och Hercegovinas bidrag ska sjungas på bosniska

Innehållsförteckning

Efter 3 års frånvaro bekräftade Bosnien och Hercegovina i november att de återvänder till 2016 års ESC. Dalal Midhat-Talakic och Deen valdes internt och nu har fler detaljer utannonserats såsom sången som ska sjungas på bosniska.

Lejla Babovic, chefen för den bosniska delegationen, har för Faktor News avslöjat fler detaljer om deras bidrag i den kommande upplagan av ESC.

Sången presenteras andra halvan av februari i en TV-show där Maya Sar som framförde Bosniens förra bidrag från ESC 2012 ska vara gäststjärna.

Lejla Babovic förklarade att de valt att sjunga på Bosniska eftersom det låter bättre än på engelska.

Med alla Balkanländer som deltar i årets tävling kommer en sång på sitt eget modersmål att förstås lättare av deras grannar, vilket kan vara en fördel.

Låtens titel är ännu ej bestämd, men enligt Lejla Babovic har de två alternativ. Sarajevo-baserade rapparen Jasmin Fazlic Jala och populära sångaren Zuzi Zu skriver tillsammans texten till sången.

Det finns också planer på att göra ett videoklipp, men det beror på budgeten. Babovic sade att den Bosniska TV-stationen vill göra ett videoklipp som visar den bosniska naturens skönhet.

Bosnien och Hercegovina i European Song Contest

Bosnien och Hercegovina gick med i ESC som en oberoende stat 1993 när kriget fortfarande pågick i landet. Artister från Bosnien och Hercegovina tävlade som en del av forna Jugoslavien i Eurovision 1964 (enda gången Jugoslavien kom sist), 1965, 1973, 1976 och 1981. Bosnien och Hercegovina har lyckats kvalificera sig till finalen i varje tävling de medverkat i. Landets bästa placering till dags dato är en tredjeplats 2006 i Aten med Hari Mata Hari och Lejla.

Deen representerade tidigare Bosnien och Hercegovina 2004 då In The Disco kom på nionde plats. På grund av det dåvarande kvalificeringssystemet säkrade hans topp tio placering en plats för landet i nästkommande års final. I följande video kan man se Deen framföra In The Disco i Istanbul.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök