TOTAL översättningsbyrå

BBC lanserar sändningar på oromo och amhariska

Innehållsförteckning

BBC meddelade idag sin största expansion sedan 1940-talet, i syfte att nå ut till miljontals fler människor runt om i världen, bland annat platser där mediernas frihet är hotad, sade de i ett pressmeddelande.

De kommer att lägga till 11 nya språk, inklusive de officiella etiopiska språken amhariska, och tigrinja som talas i Tigray och Eritrea. De andra språken är gujarati, igbo, koreanska, marathi, pidginengelska, punjabi, telugu och yoruba.

Utöver BBC World Service har etiopier nu ett urval av internationella program från Voice of America och Deutsche Welle som båda sänds på amhariska.

Etiopier tittar allt mer på satellitkanaler som den enormt populära ESAT-TV med tv-studior i Washington och Amsterdam. Under Etiopiens undantagstillstånd kan man inte titta på tv-kanalerna ESAT och OMN, vilka båda är baserade utanför landet. Regeringen har beskrivit dem som ”tillhörande terroristorganisationer”. Dessa kanaler har blivit viktiga källor för de som vill veta mer om protesterna och krisen i landet.

error:
TOTAL
Search