TOTAL översättningsbyrå

Azerbadjanska ska läras ut i Kina

Innehållsförteckning

För första gången ska azerbadjanska läras ut i Kina, på Beijing University of Foreign Languages, där det undervisas i 76 utländska språk. Efter ett beslut från det kinesiska utbildningsministeriet, ska universitet utbilda specialister på det azerbadjanska språket.

”Genom att utbilda och träna specialister på det azerbadjanska språket bäddar vi för en fördjupning av ett ömsesidigt förhållande mellan de olika länderna”, konstaterade rektorn vid Universitet vid ett evenemang som hölls just för att uppmärksamma denna nyhet. ”Det här kommer göra det lättare att få en bättre inblick i den azeriska kulturen, ett av de antika länderna”, menade han.

Chargé d’affaires vid den azeriska ambassaden i Kina, Martin Mirza menade att den ömsesidiga relationen mellan länderna nått en ny nivå sedan den Azeriska presidenten besökte Kina 2015. Han uttryckte sig som redo att kunna assistera i alla lägen och presenterade relevanta böcker på azerbadjanska för ambassadens räkning till Universitet.

Läraren i azerbadjanska vid Beijing University, PhD Agshin Aliyev, talade om antika band mellan Azerbadjan och Kina och noterade att 22 studenter redan valt azerbadjanska som sitt andra språk. Enligt honom kommer studenter kunna läsa azerbadjanska från och med perioden 2020-2021 och till dess ska en lämplig teknik- och kunskapsbas skapas. Kunskapsbasen ska innehålla textböcker, ordböcker, metodiska hjälpmedel och handböcker.

error:
TOTAL
Sök