TOTAL översättningsbyrå

Är malagassiska svårt att lära sig?

Innehållsförteckning

Är malagassiska svårt att lära sig för svenskar?

Malagassiska, även känt som madagaskiska, är det officiella språket på Madagaskar och talas av cirka 24 miljoner människor. Det tillhör den austronesiska språkfamiljen, som även inkluderar språk som indonesiska, malajiska och tagalog. För svenskar kan malagassiska vara ett utmanande språk att lära sig på grund av dess unika fonologi, grammatik och ordförråd.

Utmaningar för svenskar

Fonologi: Malagassiska har ett rikt uttal med många ljud som inte finns i svenska. Till exempel har språket fem tonnivåer, vilket kan vara svårt för svenskar att bemästra.

Grammatik: Malagaskisk grammatik skiljer sig avsevärt från svensk grammatik. Språket har till exempel ett komplext system av verbfraser och använder inte genus.

Ordförråd: Malagassiska har ett litet ordförråd av gemensamma ord med svenska. De flesta ord på malagassiska är antingen inhemska eller lånade från arabiska, franska och engelska.

Fakta och trivia om malagassiska

  • Malagassiska är det enda austronesiska språket som talas på Afrikas fastland.
  • Språket har 14 dialekter, varav merina är den mest talade.
  • Malagassiska skrivs med ett latinskt alfabet, med några extra bokstäver.
  • Språket har en rik litterär tradition, inklusive poesi, berättelser och ordspråk.

Språkexempel

Här är en mening på malagassiska med svensk översättning:

Malagassiska: Tsara vintana ny andro.

Svenska: Det är vackert väder idag.

TOTAL översättningsbyrå till din tjänst

TOTAL översättningsbyrå har vi erfarna översättare som kan hjälpa dig med alla dina behov av översättning till och från malagassiska. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive översättning av dokument, webbplatser, marknadsföringsmaterial och juridiska texter. Vi kan också hjälpa dig med korrekturläsning och transkribering.

Kontakta oss idag för en gratis offert!

error:
TOTAL
Search