TOTAL översättningsbyrå

Är japanska svårt att lära sig?

Innehållsförteckning

Är japanska svårt att lära sig för svenskar?

Japanska är ett fascinerande språk med en rik kultur och historia. Att lära sig japanska kan öppna upp nya möjligheter för resor, arbete och personlig utveckling. Men hur svårt är det egentligen för svenskar att lära sig japanska?

Svårighetsgrader

Svårigheten att lära sig ett nytt språk beror på en rad faktorer, bland annat modersmål, motivation och inlärningsstil. För svenskar kan japanska upplevas som mer utmanande än andra europeiska språk på grund av följande:

  • Skriftsystem: Japanska använder tre olika skriftsystem: hiragana, katakana och kanji. Hiragana och katakana är fonetiska alfabet, medan kanji är logografiska tecken som representerar hela ord eller begrepp. Att lära sig kanji kräver tid och övning.
  • Grammatik: Japansk grammatik skiljer sig markant från svensk grammatik. Satsordningen är ofta ”subjekt-objekt-verb”, och det finns ett komplext system av hövlighetsnivåer och verbformer.
  • Uttal: Japanskt uttal är relativt enkelt jämfört med svenska, men det finns vissa ljud som kan vara svåra för svenskar att behärska.

Fakta och trivia om japanska

  • Japanska talas av cirka 125 miljoner människor runt om i världen.
  • Det är det officiella språket i Japan.
  • Japanska är ett agglutinativt språk, vilket innebär att nya ord bildas genom att lägga till ändelser till rötter.
  • Det finns ingen bestämd artikel i japanska.
  • Japanska har ett komplext system av hövlighetsnivåer som används för att visa respekt för den man talar med.

Språkexempel

Svenska: Hej, hur mår du?

Japanska: Konnichiwa, genki desu ka? (こんにちは、元気ですか?)

TOTAL översättningsbyrå hjälper dig gärna

TOTAL översättningsbyrå har vi erfarna översättare som specialiserat sig på japanska. Vi kan erbjuda översättning av alla typer av texter, från juridiska dokument till marknadsföringsmaterial. Vi kan också hjälpa dig med korrekturläsning och språkgranskning av dina egna japanska texter.

Har du frågor om japanska eller behöver du hjälp med en översättning? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig!

error:
TOTAL
Sök