TOTAL översättningsbyrå

9 bästa onlineverktygen för beräkning av antal ord på webbsajter

Innehållsförteckning

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av 9 av de bästa webbplatserna för webbplatsordräkning. De flesta av dessa webbplatser låter dig kontrollera alla webbplatsers ord- och teckenantal bara genom att ange webbadressen.

Var och en av webbplatserna för webbplatsordräkning på den här listan låter dig räkna antalet ord på dina webbplatssidor snabbt och enkelt. För enklare åtkomst har vi prioriterat de webbplatser som bara kräver att du anger sidans webbadress. Detta gör att du inte behöver kopiera och klistra in innehållet från varje sida.

Av erfarenhet varierar URL-baserat ordantal ofta på olika webbplatser för webbplatsordräkning. Men marginalen är ofta minimal och kommer knappast att göra någon betydande skillnad.

Vissa av webbplatserna på den här listan räknar bara antalet ord på sidorna. Om du använder någon av dem kan du fortfarande enkelt beräkna antalet tecken efteråt. I genomsnitt innehåller engelskspråkig text 5 till 6,5 tecken per ord inklusive mellanslag och skiljetecken.

Låt oss nu kika på listan!

1. Count Words Free

Vårt toppval för den här listan är ett kostnadsfritt verktyg fyllt med en omfattande mängd funktioner. Webbplatsen låter dig ange webbadressen till den webbsida du vill översätta. Detta gör det mycket enkelt att översätta flera färdiga sidor efter varandra.

Om ditt projekt är annorlunda tillåter Count Words Free dig också att ladda upp olika filformat eller helt enkelt klistra in texten i redigeraren. Så om du har webbsidor som HTML- och CSS-filer kan du lägga till dem också. Webbplatsen gör det också möjligt att ta bort HTML-taggar, extra mellanslag och redundanta rader för att säkerställa en mer exakt teckenräkning.

Andra filtyper du kan ladda upp inkluderar text, Word, PDF, PPTX och epub. Detta verktyg är utan tvekan den mest effektiva och funktionsspäckade för webbplatsordräkning online.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antal ord, tecken, meningar, stycken, rader, siffror och skiljetecken
 • Stöd för flera filtyper
 • Stöd för flera språk
 • Stavningskontroll
 • Genomsnittlig läs- och stavningstid
 • Textrensare (t.ex. HTML-taggborttagare)

2. Sitechecker

Sitecheckers webbplatsordräknare är ett annat användbart verktyg som låter dig ange en webbadress för att räkna antalet ord på den. Omedelbart efter att du har angett webbadressen kommer webbplatsen att räkna ut antal tecken och ord.

Som en del av Sitecheckers utbud av kostnadsfria verktyg för sökmotoroptimering (SEO) får du också en rekommendation för textlängd. Att ha rätt antal ord och tecken på din webbsida kan hjälpa dig att rankas bättre på Google.

Nedanför kan du också klicka på en knapp för en gratis SEO-revision. Om det här också är något du letar efter kan Sitecheckers webbplats för webbplatsordräkning vara idealisk.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antalet ord och tecken
 • Rekommenderad textlängd för SEO
 • Andra SEO-verktyg

3. SEOptimer

På tal om SEO-verktyg så är SEOptimers webbplatsordräknare ett annat alternativ att överväga. Webbplatsen är mycket enkel med en huvudsaklig funktion. Den beräknar antalet ord på en webbsida när du har angett webbadressen och klickar på knappen Kontrollera.

Tyvärr beräknar det här verktyget inte antalet tecken på sidan. Om du väljer det här verktyget kan du enkelt använda den formel vi nämnde tidigare för att få ett uppskattat värde av antalet tecken på sidan. (1 ord ≈ 5 – 6,5 tecken)

För en snabb SEO-granskning kan du ange sidans webbadress i en ruta i rubriken.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antalet ord
 • Snabb SEO-granskning
 • Enkel rapport om SEO-textinnehåll

4. Bulk Web Page Word Count Checker

Letar du efter ett mycket snabbare sätt att beräkna hela webbplatsens ord- eller teckenantal? SEO Review Tools bulk web page word counter är idealisk för webbplatser med flera sidor. Du kan ange så många som 10 webbadresser (en per rad) samtidigt.

Det enda du har kvar nu är CAPTCHA-kontrollen. Men om du registrerar dig på webbplatsen gratis kan du hoppa över detta steg. Bortsett från antalet ord visar verktyget också antalet ankartexter och procenttal. Detta ger dig en uppfattning om dina sidors textinnehåll för SEO-prestanda. Du får också ett korrigerat ordantal som är skillnaden mellan det totala antalet ord och antalet ankartextord.

Tjänsten erbjuder också en API-anslutning som du kan integrera med Google Sheets. På samma sätt har SEO-granskningsverktyg andra SEO-verktyg som ett sökordsforskningsverktyg och bakåtlänkkontroll.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antalet grundläggande ord
 • Beräkning av antalet ankartextord
 • Andra kostnadsfria SEO-verktyg

5. Searchbloom

Vill du ha ett ännu snabbare verktyg för att ta reda på dina webbplatssidors ordantal? Då kan den här webbplatsen vara perfekt för dig. Searchblooms webbplats för webbplatsordräkning låter dig lägga till upp till 20 webbadresser samtidigt i redigeraren.

Intressantare är att du till och med kan ladda upp en CSV-fil med en lista över hur många webbadresser du vill. På så sätt kan du få det totala antalet ord på alla sidor på din webbplats på en gång.

När du har slutfört CAPTCHA och klickat på Utför kontroll är resultaten du ser mycket lika dem från SEO Review Tools ordräknare. Detta är logiskt eftersom båda verktygen är fokuserade på SEO-aspekten.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antalet grundläggande ord
 • Beräkning av antalet ankartextord
 • Andra SEO-verktyg

6. WordCounter.net

WordCounter.net är en annan populär webbplats för webbplatsordräkning som är mycket användbar för automatisk översättning av en webbplats. Webbplatsen har så många snabba funktioner att den borde placeras på andraplatsen på den här listan. Den enda stora nackdelen med att använda den är att den inte stödjer beräkningen från en webbsidas webbadress.

Du måste kopiera och klistra in text från varje sida på din webbplats för att få ett korrekt ord- och teckenantal. Om du är okej med den biten så finns det många funktioner du kommer att gilla. Med en enda blick kommer du att kunna se antalet stycken, meningar, rader, lästid och genomsnittligt antal ord per mening.

På tal om SEO-funktioner är detta det enda verktyget på den här listan med en sökordsanalys. Den berättar sökordstätheten för de mest använda 1-ords-, 2-ords- och 3-ordsfraserna i din text.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antal ord, tecken, rader, meningar och stycken
 • Sökordsanalysering
 • Läs- och taltidsräknare
 • Analys av genomsnittlig meningslängd

7. WordCounter.io

Letar du efter webbplatser för ordräkning med snygga användargränssnitt? Då kommer WordCounter.io knappast att göra dig besviken. Verktyget har en intuitiv textredigerare som låter dig ändra teckensnittstyp och storlek på din text medan du gör ordräkningen.

Du kommer att se dina ord- och teckenräkningsresultat omedelbart efter att du har klistrat in din text. WordCounter.io har också några funktioner som är optimerade för sociala inlägg. Du kommer kunna se när du har överskridit gränsen för antal tecken för Facebook (genomsnittlig inläggslängd), Twitter och Googles metabeskrivning.

Dessutom får du också en grammatikkontroll och en praktisk sökordsanalysfunktion för de mest använda 1-ords-, 2-ords- och 3-ordsfraserna. Knappen Rensa text kan också vara en stor tidsbesparing, särskilt när du kopierar och klistrar in text från flera sidor.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antalet ord och tecken
 • Sökordsanalysering
 • ”Rensa text”-knappen
 • Grammatikkontroll

8. Easy Word Count

Precis som namnet antyder är denna webbplats för webbplatsordräkning perfekt för de mest grundläggande ordräkningsfunktionerna. Easy Word Count visar dig din texts ord- och teckenantal. Varken mer eller mindre!

Den enda extra informationen som visas är antalet tecken utan mellanslag. Den stödjer inte inmatning av webbadresser eller uppladdning av dokument. Kopiera och klistra in din sidas text så kommer du att kunna se räkningsresultaten automatiskt.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antalet grundläggande ord och tecken
 • Rensa användargränssnitt
 • Omedelbara resultat

9. Doc Word Counter

Det sista verktyget vi har lagt till i den här listan är en webbplats för att beräkna antalet ord i dokument. Verktyget innehåller varken en textredigerare eller ett inmatningsfält för webbadresser. Några av de stödda filformaten inkluderar PDF-, Word-, Excel-, PowerPoint- och TXT-filer.

Denna typ av inmatning låter dig räkna antalet ord i mycket långa textstycken på samma gång. Tyvärr stöds inte HTML- och CSS-filer. Så den bästa lösningen här kan vara att exportera dina sidor i något av de stödda filformaten och slå ihop dem.

Doc Word Counter visar endast antalet ord och en omfattande lista över alla uppslagsord i texten.

Huvudsakliga funktioner

 • Beräkning av antalet grundläggande ord
 • Stöd för flera dokumentfiltyper
 • Optimerad för långa textstycken
error:
TOTAL
Search