15 flerspråkiga WordPress-teman – och hur du väljer det som passar dig bäst

Innehållsförteckning

Idag strävar många webbplatsägare efter att inkludera flerspråkigt innehåll, och det är lätt att förstå varför. Att tillhandahålla ditt innehåll på flera språk verkar som en klok idé och förbättrar webbplatsens övergripande läsbarhet. Dessutom rapporterar källor online, som CSA Research, att enspråkiga webbplatser inte ens når upp till 25 % av sin potentiella läsarbas.

I grund och botten innebär detta att det förmodligen är fördelaktigt för din webbplats att vara flerspråkig. Att införa flerspråkigt innehåll på din WordPress-webbplats och inkludera en språkväxlare är en okomplicerad process. Flaskhalsen ligger inte i WordPress självt, utan snarare i det nuvarande tema du använder.

Utan ett tema som är förberett för översättning kan det bli utmanande att uppnå fullständig flerspråkighet. Så vi hjälper gärna till med information om det här ämnet. Vi inleder med att utforska de egenskaper som kännetecknar ett högkvalitativt flerspråkigt WordPress-tema. Därefter presenterar vi en lista över de bästa teman på marknaden som lever upp till sina löften om stöd för flerspråkighet.

Vad du ska leta efter i ett flerspråkigt WordPress-tema

Ett bra flerspråkigt tema bör ge dig möjlighet att göra ett par viktiga saker:

För det första bör det vara vad vi kallar ”översättningsklart”. Att ett tema är ”översättningsklart” är inte bara ett modeord som används av utvecklare, utan det har faktiskt en mycket specifik innebörd bakom sig.

Översättningsklara teman är internationaliserade (”i18n”), vilket betyder att de använder texter som inte är hårdkodade och istället kan ändras genom en översättningsfil.

Teman som är översättningsklara visar alla sina strängar via WordPress gettext-funktioner, som hämtar utdata från den aktuella översättningsfilen.

Översättningsfiler är i princip stora tabeller där varje del av originaltexten är länkad till en översatt version av den. Teman som är översättningsklara kommer att leta efter en motsvarande översättningsfil när ett specifikt språk efterfrågas.

För att förenkla detta kan vi säga att om ett tema inte använder gettext -funktioner kan det inte betraktas som översättningsklart.

Dessutom bör ett flerspråkigt tema också stödja RTL-text (höger till vänster). Visserligen behöver du bara den här funktionen om du försöker översätta ditt innehåll till arabiska, arameiska, urdu, hebreiska eller andra språk som använder höger till vänster-skript. Förekomsten av RTL-stöd är dock ett gott tecken på att det WordPress-tema du överväger tar flerspråkigt innehåll på allvar.

Slutligen, kom ihåg att bara för att ett tema är översättningsklart betyder det inte att det har några specifika inbyggda verktyg som gör det lättare att arbeta med översättningar. Det betyder bara att det finns infrastruktur i temat som möjliggör översättningar.

Med det sagt, här är de 15 bästa flerspråkiga WordPress-teman du bör ha koll på under 2023.

De bästa flerspråkiga WordPress-teman

Nedanstående teman anges utan inbördes ordning.

Divi

Divi har säkrat sin plats bland de mest populära WordPress-teman. Detta gäller inte bara inom det flerspråkiga området, utan överlag! Divi erbjuder en omfattande uppsättning funktioner och designalternativ för din webbplats, inklusive över 800 förinställda designer och mer än 100 kompletta webbplatspaket. Dessutom medföljer en dedikerad visuell sidbyggare.

Det innebär att Divi låter dig bygga en snygg webbplats mycket snabbt, med en mångsidig katalog med färdiga designer som täcker alla populära nischer (företag, restaurang, hotell, utbildning, blogg, fotografi, portfölj etc.). Utöver att endast importera enstaka sidor kan du även importera hela webbplatser.

Dessutom är innehållet i temat helt flerspråkigt och översättningsklart.

Astra

Astra är ett populärt WordPress-tema känt för sin flexibilitet och kraftfulla prestanda, vilket har lockat en stor användarbas.

Astra är snabbt, mångsidigt och kompatibelt med de mest populära plugin-programmen för sidbyggnad. Det inkluderar även flera färdiga startsidor som kan läggas till med bara några klick. Det innebär att du kan välja en snygg design från en katalog och dessutom anpassa den med din föredragna sidbyggare, som till exempel Elementor, Beaver Builder eller Brizy.

Astra är även optimerat för WooCommerce, vilket gör det till ett utmärkt val om du funderar på att starta en flerspråkig webbutik. Och naturligtvis kan alla teman översättas.

Genesis

Genesis är mycket mer än bara ett WordPress-tema. Det är ett ramverk för teman som kan användas som grund för en skräddarsydd design eller ett barntema som byggs ovanpå det.

Genesis levererar en uppsättning optimerade kodlösningar och strukturer som kan anpassas till alla typer av webbplatser. Det omfattar aspekter som SEO, säkerhet, layoutalternativ, widgetinställningar och andra funktioner som alla kan användas när du skapar din egen design.

Du kan även välja från en rad snygga barnteman som bygger på Genesis Framework. Några av de mer intressanta alternativen är:

  • Navigations Pro
  • Authority Pro
  • Revolution Pro
  • Essence Pro

Alla varierar något när det kommer till estetik, layoutstrukturer och allmän känsla.

Det viktiga är att allt temainnehåll kan översättas och anpassas för att fungera på en flerspråkig WordPress-webbplats.

Neve

Just nu är Neve ett av de 10 mest populära teman på WordPress.org. Det närmar sig 100 000 aktiva installationer och har bevisat sig vara en utmärkt lösning för olika typer av webbplatser.

Det mest framstående med Neve är dess enastående användarvänlighet, särskilt när det gäller att sätta igång med temat och lansera en ny webbplats. Introduktionen tar dig igenom installationen steg för steg och hjälper dig också att välja en startdesign för sidan som passar dina behov.

Neve är kompatibelt med flera populära pluginprogram för sidbyggnad och erbjuder även stöd för översättningar och RTL-innehåll.

Ultra

Namnet på detta tema passar riktigt bra med tanke på vad det är kapabelt till. Ultra har ett urval av designteman och färdiga demosajter. Dessa demosajter täcker ett brett spektrum av nischer, såsom byråer, restauranger, bröllop, fitness, e-handel och mycket mer.

Dessutom kan varje design modifieras med hjälp av Ultras egna sidbyggare som är inbyggd i temat. Med hjälp av sidbyggaren kan du lägga till nya element på sidorna och därefter redigera dem. Förutom standardelement som texter, rubriker och bilder finns det även mer unika element som pristabeller, WooCommerce-produktblock, bildspel, räknare och mer.

Slutligen är temat helt översättningsbart och kompatibelt med WordPress internationaliseringsregler.

OceanWP

OceanWP är ännu ett mångsidigt WordPress-tema som dessutom är ett riktigt bra sådant. Strukturmässigt är det väldigt likt Astra, inkluderar alla grundläggande temaelement och ger dig sedan möjlighet att utöka funktionerna med hjälp av tillägg och pluginprogram från tredje part.

OceanWP har också full kompatibilitet med webbens mest populära pluginprogram för sidbyggnad som Elementor, Beaver Builder, Brizy, WPBakery Page Builder, SiteOrigin och några fler. När du installerar temat får du även välja bland olika startsajter som enkelt kan importeras med bara några klick.

OceanWP är känt för sin utmärkta kompatibilitet med WooCommerce och de extrafunktioner som det tillför. Dessa inkluderar en inbyggd popup för kundvagnen, flytande fält för att lägga till i kundvagnen med mera.

OceanWP stöder inte bara översättningar utan är även RTL-redo.

GeneratePress

GeneratePress är utformat för att ge extrema anpassningsmöjligheter samtidigt som det är så lättviktigt och prestandainriktat som möjligt.

Graden till vilken du kan anpassa detta tema är verkligen imponerande. Det finns tiotals förinställningar att välja mellan, och du kan justera i princip alla objekt som är synliga på sidorna. Du kan också finjustera alla avståndsvärden, marginaler, färger, typografi etc.

Dessutom finns det importerbara demosidor. Det som är intressant med dessa – jämfört med andra teman som erbjuder liknande funktioner – är att du kan välja om du vill importera hela demosidan tillsammans med innehållet eller bara temainställningarna och förinställningarna.

När det gäller att vara översättningsvänlig tar GeneratePress saker ett steg längre och är redan översatt till över 20 språk. Naturligtvis kommer det inte att hindra dig från att lägga in dina egna översättningar också. RTL stöds också.

Avada

Avada är ännu en kraftfull kandidat på vår lista över de bästa flerspråkiga WordPress-teman. Faktum är att det är – trumvirvel – ThemeForests bästsäljande tema genom tiderna. Detta är en stor bedrift med tanke på att ThemeForest är webbens största marknadsplats för WordPress-teman.

Avada är dessutom utan tvekan det mest anpassningsbara WordPress-temat på marknaden. Det är i princip gör-det-själv-användarens perfekta tema. Temats avancerade alternativpanel låter dig ställa in allt som syns på skärmen. Du kan skapa nya layouter för sidhuvud och sidfot, skapa nya sid- och inläggsmallar och dra nytta av mer än 70 av Avadas designelement.

Och naturligtvis finns det en stor katalog med färdiga webbplatser som du kan importera med bara några klick. Avada uppdateras ofta, vilket innebär att det förblir säkert och alltid erbjuder nya funktioner.

Allt innehåll som Avada producerar är färdigt för översättning och RTL.

Sydney

Sydney är för närvarande ett av de mest populära kostnadsfria teman för WordPress. Det erbjuder en modern design med en sida som kan anpassas för att passa dina behov.

Den levereras inte med ytterligare demosidor som du kan växla mellan, utan fokuserar istället på att finslipa och optimera sin huvuddesign.

Du får kompatibilitet med Elementor, full tillgång till Google Fonts, färgalternativ, layoutkontroll, ett helskärmsreglage, rubrikbilder, sticky navigation och mycket mer.

Sydney är också 100 % översättningsklar.

Dérive

Dérive är ett snyggt och modernt tidningstema. Det kommer att göra ett utmärkt jobb på en webbplats som publicerar mycket innehåll och vill att det ska sticka ut.

Designen är ren, responsiv, betonar det visuella i dina inlägg och erbjuder även intressant typografi. Detta tema kommer att göra ett fantastiskt jobb på en reseblogg, en nyhetswebbplats, en recept/matblogg, en modeblogg eller någon annan webbplats där bra bilder spelar stor roll.

Dérive har en användarvänlig alternativpanel för omfattande anpassning, full kompatibilitet med den nya blockredigeraren i WordPress och en djup integration med WordPress Customizer för att finjustera visningen av dina inlägg och sidor.

Temat är översättningsklart och erbjuder handledning som hjälper dig att komma igång med flerspråkigt innehåll.

Total

Total är ytterligare ett alternativ om du letar efter ett mångsidigt tema. Det har ett brett utbud av demosidor för olika ändamål, inklusive företag, ensidiga webbplatser, portföljer, personliga webbplatser, e-handel, bloggar, fotografi och mer.

Det är också helt kompatibelt med WordPress Customizer, så att du kan justera hur de enskilda elementen i din design ser ut. Du har möjlighet att anpassa din design genom att välja från över 100 olika byggmoduler och skapa unika mallar för dina inlägg och anpassade inläggstyper.

Total inkluderar också premiumplugins som WPBakery Page Builder, Slider Revolution och LayerSlider som en extra bonus.

Total är helt översättningsklart och kan hantera flerspråkigt innehåll.

The7

The7 är ett av de mest populära teman på ThemeForest och har sålts i över 175 000 exemplar. I sin senaste version har den anpassats för WordPress 5, WooCommerce och den nya blockredigeraren (Gutenberg).

I den senaste versionen har temat dessutom en nära integration med Elementor. Det inkluderar specialanpassade inläggstyper, allmänna widgetar för murar och rutnät, karuseller, sidmallar och en flexibel Elementor-demo.

Dessutom får du nästan 50 färdiga webbplatsdesigner, sex kostnadsfria premiumplugins och ett svindlande antal temaalternativ och sidinställningar – totalt mer än 1 000!

Utöver den vanliga flerspråkiga förmågan finns The7 redan översatt till mer än tio språk. För EU-baserade användare erbjuder den också fullständig GDPR-kompatibilitet.

BeTheme

Under många år har BeTheme varit definitionen av mångsidighet när det kommer till WordPress-teman. Det finns i princip ingen typ av webbplats som du inte kan bygga med BeTheme. Det faktum att det finns över 500(!) färdiga webbplatsdesigner tillgängliga kan vara en bidragande faktor. Att installera dessa demosidor är dessutom mycket användarvänligt och görs med bara några klick.

På grund av dess mångsidighet kommer detta tema vara särskilt användbart om du arbetar med flera WordPress-webbplatser och behöver ett tema som du kan använda på dem alla.
När det kommer till BeThemes flerspråkiga funktioner är det fullständigt översättningsklart, stödjer RTL-text och har till och med en inbyggd översättare för webbplatsinnehåll.

Enfold

Enfold säkrade sin plats bland de mest sålda teman på ThemeForest för redan några år sedan. Det är också ett av de högst rankade teman på marknaden (~4,8/5 baserat på 9 000+ recensioner).

Det finns många anledningar till att användare är så förtjusta i Enfold. Först och främst erbjuder det mycket mångsidiga mönster och demoinnehåll som lätt kan integreras. För det andra uppdateras den ofta, vilket gör att du kan vara först med nya funktioner och säkerhetsförbättringar. För det tredje är det verkligen funktionsrikt med otaliga alternativ, inställningar och dra-och-släpp-gränssnitt. Slutligen, om du vill starta en WooCommerce-butik, kan den göra det också.

Detta kommer inte heller som en överraskning, men Enfold är 100 % redo för flerspråkigt innehåll.

Blocksy

Blocksy är ett annat utmärkt val för en flerspråkig webbplats eftersom det är ett mycket anpassningsbart tema som är översättningsklart. Dess huvudsakliga försäljningsargument är den mycket intuitiva visuella anpassaren som visar användaren de ändringar de gör på någon del av webbplatsen i realtid. Temat ger kontroll över layout, paginering, sidhuvud, sidfot, sidofält, färger, bakgrunder och till och med typografi.

Blocksy är skapat från grunden för att vara fullständigt kompatibelt med Gutenberg Editor och de mest populära sidbyggarna. Det bygger på noggrant skriven kod, är extremt snabbt och öppet för ändringar samt nya funktioner. Blocksy är ett av de snabbaste alternativen där ute och rankas högst upp i de flesta verktygen för hastighetsmätning.

Och det bästa är att Blocksy är redo för översättning till alla språk och innehåller inga hårdkodade strängar, vilket gör det till ett utmärkt val för en flerspråkig webbplats.

Studio

Studio är utvecklat av teamet bakom Dessign och är ett av deras många underbara och helt responsiva WordPress-teman. Studio-temat har en ren design och minimal layout, perfekt för en modern och mycket visuell webbplats, t.ex. en byråportfölj eller webbplats för produktpresentation.

Temat har en engångsavgift som inkluderar livstidsuppdateringar och support, obegränsad webbplatsanvändning och till och med möjligheten att begära XML-demoinnehåll. Företaget erbjuder också ett paket som inkluderar alla deras WordPress-teman, var och en med samma förmåner.

Dessign erbjuder dussintals andra responsiva WordPress-teman, inklusive dedikerade teman för Elementor, WooCoomerce eller Gutenberg-redigeraren. Alla har en 30-dagars återbetalningsgaranti, vilket gör dem till ett enkelt val.

Och sist men inte minst är alla teman enkla att installera och, naturligtvis, översätta.

Flatsome

Det finns förmodligen inget bättre sätt att avsluta en lista över de bästa flerspråkiga WordPress-teman än med Flatsome. Detta är ett mycket modernt tema som inte förlitar sig på flashiga designelement för mycket. Det låter istället ditt innehåll lysa och göra det mesta av arbetet.

Detta är en särskilt attraktiv lösning för användare som bygger en WooCommerce-butik. Flatsome erbjuder några snygga butiksdemos och fullständig WooCommerce-kompatibilitet upp till den senaste versionen av e-handelsplattformen.

Flatsome är också helt kompatibel med WordPress 5 och den nya blockredigeraren. Med det sagt förblir den optimerad och laddar snabbt med höga Google Page Speeds-poäng.

Du kommer att bli glad att veta att Flatsome redan finns översatt till över 12 språk och är optimerad för flerspråkigt innehåll.

Redo att översätta ditt tema?

Vi hoppas att du har hittat ditt perfekta flerspråkiga WordPress-tema på den här listan. Men den fråga du förmodligen ställer dig är hur man faktiskt översätter det temat när du väl har det? Kontakta oss idag för ett oförpliktigande samtal om hur vi kan hjälpa dig.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök