11 fördelar med att lära sig ett främmande språk

Innehållsförteckning

Faktum är att alla har förmågan att lära sig ett språk. Och det är hårt arbete. Men det finns massor av fördelar med att lära sig ett främmande språk. Det krävs varken kompetens eller talang för att lära sig ett nytt språk. Du behöver bara inspiration och engagemang för ditt mål.

Fokusera på dessa 11 fantastiska fördelar som hjälper dig att sluta prokrastinera och börja redan idag med att lära dig det språk du alltid drömt om!

1. Billigare resande

Du kan spara mycket pengar under dina resor om du talar språket. Turister betalar alltid mer än lokalbefolkningen. Även med grundläggande språkkunskaper kan du skilja dig från mängden. Lokalbefolkningen som har språket som modersmål kommer att behandla dig annorlunda och ge dig bättre erbjudanden. Men pengar är inte den enda anledningen till att lära sig ett främmande språk.

2. Enklare att hitta

Att resa kan kännas svårt. Du är på en okänd plats och det kan vara extremt svårt att ta sig runt. Det är lätt att gå vilse. Men när du talar språket har du alternativ.

Du kan be om vägbeskrivning. Enkla meningar är tillräckliga för det. Du kan också enkelt åka med kollektivtrafiken. Att kunna läsa skyltar och stationsnamn hjälper dig också att bekanta dig med din omgivning.

Det sparar också pengar. Om du inte kan grunderna måste du ta taxi eller shuttles. Dessa är mycket dyrare alternativ.

3. Du upplever något genuint

Guideböcker är en nackdel om du vill uppleva det lokala livet. De tenderar att rekommendera platser där engelska är ett alternativ. Att kunna prata med lokalbefolkningen och förstå konversationerna förändrar verkligen världen. Du kan upptäcka platser och aktiviteter som ingen annan turist skulle göra.

Att få vänner och ha kontakt med lokalbefolkningen ger dig en bättre förståelse för kulturen. Om du verkligen vill utforska ett land måste du kunna språket för att få ut det mesta av upplevelsen.

En av höjdpunkterna med att resa är lokala matupplevelser. Detta är också billigare och enklare om du talar språket. Du kan läsa menyerna, beställa tryggt och få ett bättre pris än turister.

Om du inte är säker på vilket matställe du ska välja, kan du alltid fråga lokalbefolkningen. De kan rekommendera sina favoritställen, vilket berikar ditt besök med genuina upplevelser.

4. Förbättrad kognitiv förmåga och minne

Denna fördel av att lära sig ett nytt språk förbises oftast, trots att det är en fantastisk anledning till att lära sig ett nytt språk. Många studier har visat att kunskap om ett annat språk förbättrar dina kognitiva förmågor och minne. Det betyder också att det blir lättare att lära sig nästa språk.

En stor del av detta beror på att din hjärna bättre kan växla mellan uppgifter och idéer. I den hektiska miljön vi lever i idag, är detta verkligen något positivt.

5. Bättre självdisciplin och fokus

När du lär dig ett språk måste du avsätta tid för att studera. Det finns inget bättre mått på självdisciplin. Att själv hitta disciplinen kan hjälpa ditt självförtroende. När du behärskar språket flytande, kan du även göra översättningar.

Den flerspråkiga hjärnan är van vid att välja rätt ord på rätt språk. Genom att ständigt vara medveten om vad du säger, blir du mycket bättre.

6. Kamp mot Alzheimers och demens

Studier har visat att flerspråkiga människor är mycket mindre benägna att drabbas av Alzheimers och demens vid hög ålder. Detta beror på att språkinlärning är bra för din hjärnhälsa. Även när flerspråkiga människor lider av symtom, urholkas deras kognitiva förmågor mycket långsammare. Sättet du lär dig att memorera språk hjälper till med det.

7. Förbättra dina studier

Om du fortfarande går i skolan (eller överväger att återvända till skolan) förbättrar flerspråkighet avsevärt dina chanser att bli en bättre elev. Bäst i klassen blir bättre. Du presterar bättre på standardiserade tester, vilket kan påverka vilken högskola du blir antagen till.

Bättre betyg är inte den enda fördelen med språkinlärning. Genom att lära dig om grammatik, meningsstrukturer och ordförråd kan du också förbättra dina engelskakunskaper. Detta är inte en vanlig motivation i språkinlärning, men du blir bättre på ditt modersmål om du har något att jämföra det med.

8. Hitta ett fantastiskt jobb

Arbetsgivare älskar anställda som kan fler än ett språk. Det ger fördelar som du annars inte skulle ha. Även om ditt målspråk inte är relevant för din jobbansökan. Att ha ett främmande språk på ditt CV visar potentiella arbetsgivare dina kompetenser och engagemang. Det är imponerande. Det kan öka dina chanser att hitta ett bra jobb.

9. Tjäna mer pengar

Om du talar ett främmande språk har du större potential. Det vet arbetsgivare om. Få högre lön genom att förbättra din kompetens. Att tala ett främmande språk är alltid en fördel för karriären.

10. Öka din sociala potential

För varje språk du lär dig utökas antalet personer du kan kommunicera med. Det finns en hel del människor som bara kan sitt modersmål. Så om du vill bredda din sociala krets är det bra att kunna ett annat språk.

Det anses också mycket attraktivt att tala ett främmande språk. Människor tenderar bara att älska utländska accenter. Stärk din attraktionskraft genom att behärska ett språk, och oroa dig inte för att ha en accent. Det kan vara en fördel.

11. Mer integritet

Engelska är ett av de vanligaste språken. 1,5 miljarder människor talar det. Chansen är stor att om du bara talar engelska, kan många människor höra och förstå vad du säger. Men, att tala ett främmande språk är som en liten bubbla av integritet. Ju fler språk du kan, desto mer privata kan dina personliga konversationer bli.

Utforska fler fördelar med att lära sig ett främmande språk

Oavsett vad din motivation för att lära dig ett språk kan vara, kan det gynna dig. Håll fast vid den tanken för att inspirera dig i svåra tider. Att tala ett främmande språk kan utan tvekan förbättra ditt liv. Oavsett om det är för din karriär, din hälsa eller om du bara vill spara några kronor, så är det värt det. Tänk på det när du känner att du vill ge upp. Det är det största misstaget du kan göra.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök